De tweede dag in Kopenhagen. - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Jolanda - WaarBenJij.nu De tweede dag in Kopenhagen. - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Jolanda - WaarBenJij.nu

De tweede dag in Kopenhagen.

Door: GlobetrotterJo

Blijf op de hoogte en volg Jolanda

27 Mei 2012 | Denemarken, Kopenhagen

‘Goddag’. Zo begroeten de mensen elkaar hier in de ochtenduren. Zeker op zondag in onze Nederlandse oren voor velen een terecht typering. Het christelijke element daargelaten is het voor ons ook ‘goddag’, wanneer we de gordijnen in ons appartement openen: een strakblauwe lucht die uitnodigt om actief te zijn. Iets dat wij, na een heerlijk zelf gemaakt ontbijt, dan ook precies gaan doen. We starten de dag met een bezoek aan Frederiksberg slot. Bij dit kasteel naast de dierentuin is een schitterend park. Heerlijk om de dag met een wandeling te starten. Vervolgens gaan we naar kasteel Rosenborg. Dit kasteel, compleet met sprookjestoren en stenen leeuwen die de ingang bewaken, werd oorspronkelijk door Christiaan IV gebouwd in de periode 1606 – 1634 als zomerresidentie. Toen stond het, omgeven door tuinen op het vredige platteland. Het was zijn favoriete kasteel en net als de vorsten na hem gebruikte hij het als zijn hoofdresidentie. De 24 kamers van het kasteel beslaan drie etages. De meeste hebben de originele renaissance-inrichting. Sinds 1658 is het kasteel gebruikt als rijksschatkamer. In de kelder liggen, achter zwaar bewaakte kluisdeuren, de Deense kroonjuwelen, waaronder de met diamanten bezette kroon van Christiaan IV, parels en geglazuurde figuren. Relaxed toerist spelend mogen we zo waar een ‘spannend’ moment meemaken. Tijdens ons bezoek aan kasteel Rosenborg gaat het alarm in de schatkamer af. De poorten in de tuin rondom het kasteel worden direct hermetisch gesloten, soldaten gewapend met mitrailleurs bewaken de poorten en politie stroomt naar het paleis. Uiteindelijk loopt alles met een sisser af. En voor ons is het een prima moment om op het terras bij het kasteel in het zonnetje te genieten van een drankje en een stuk overheerlijk chocolade gebak. Nadat de poorten weer geopend zijn, lopen we naar de Botanisk Have. De Botanisk Have in Kopenhagen is de botanische tuin van de Universiteit van Kopenhagen en bevindt zich in het centrum van de stad. Het is bekend vanwege zijn complexe kassen die dateren uit 1874. De botanische tuin werd opgericht in 1600, maar verhuisde tweemaal voordat het in 1870 op zijn huidige locatie werd gevestigd. Waarschijnlijk werd de tuin opgericht voor het veiligstellen van een collectie medicinale planten na de Reformatie. Na het bezoek aan de botanische tuin genieten we van een heerlijke lunch op een gezellig terrasje. Het leven van een globetrotter kan echt meer dan aangenaam zijn. Na de late lunch gaan we naar Tivoli. Het Tivoli complex is beroemd om de sprookjesachtige ambiance, exotische gebouwen, prachtig aangelegde tuinen en chic amusement en dito restaurants. Het is meer dan een attractiepark. Tivoli werd gesticht in 1843 en was lang favoriet bij het koninklijk huis. Het bleek ook een belangrijke inspiratiebron voor Walt Disney nadat hij het in 1950 had bezocht. Een traditionele attractie is het eerste reuzenrad, dat dateert van 1884, ook al stamt het huidige exemplaar uit 1943. De berg, gebouwd in 1914 en daarmee de oudste roetsjbaan in de wereld, bereikt snelheden van tachtig kilometer per uur. Het Moorse Tivoli paleis met de groene uivormige koepel bevestigt de traditie van exotische architectuur in Tivoli. Voor het paleis zijn een meer en tuinen te vinden en binnenin het paleis bevinden zich diverse restaurants. We doen mee aan een ballenspel dat racepaarden op een circuit in beweging brengt en gillen tijdens het spel als opgewonden kinderen. Kortom, een prima afsluiting van de tweede dag in Kopenhagen. Het mag dan inmiddels avond zijn. Maar toch. ‘Goddag’. Want het was weer een fantastische dag met schitterend weer. :-)

• 27 Mei 2012 - 17:47

TRUUS :

HALLO JOLANDA WAT LEUK DAT JULLIE JE ZO GOED HEBBEN KUNNEN VERMAKEN LEKKER WANDELEN MOOIE KASTELEN EN DAN HET DIEREN PARK DAT BLIJFT ALTIJD LEUK VERVEELD NOOIT , JS EN DAT MEE SCHREEUWEN HEERLIJK EVEN ONTLADEN HA HA JULLIE HEBBEN OOK MOOI WEER ZIE IK WEL WIJ GENIETEN HIER OOK LEKKER NIKS DOEN ALLEEN WAT LEZEN EN NAAR DE BEESTJES KIJKEN DIE VOOR BIJ KOMEN ZWEMMEN FUTEN MET KLEINTJES KOFFIE OP ZIJN TIJD IJSJE ER BIJ LEKKER LEKKER LEKKER MORGEN OOK WEER MOOI WEER DUS GENIETEN MAAR WEER IK WENS JULLIE EEN HELE FIJNE AVOND EN MORGEN EEN BEHOUDEN THUISKOMST EEN KUSSIE VAN TRUUSSIE XXX

• 27 Mei 2012 - 21:00

Aartje.:

Hoi lieverd,fijn dat we deze dag weer een beetje met jullie mee mochten beleven, wat een leuk huis hebben jullie in Kopenhagen, ( kon het niet groter) ;-) jammer dat het er morgen weer op zit . We wensen jullie een goede vlucht morgen, en natuurlijk de laatste dag in Denemarken een heel fijne dag . heel veel liefs voor allemaal en in gedachten een dikke pakkerd. Slaap lekker .Jo & Aartje.